Maasvlakte Plaza

 

Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelt een grootschalige truckparking: Maasvlakte Plaza. Aannemersbedrijf Van Gelder verzorgt de civiele werkzaamheden. Ook realiseert het de aanleg en herinrichting van de Vogelvallei en de aanleg van de parkeerplaats.

 

Modern, veilig en compleet, zo is de nieuwe truckparking (Maasvlakte Plaza) op de Tweede Maasvlakte te omschrijven. Maasvlakte Plaza is geschikt voor diverse soorten trucks en voorzien van alle moderne voorzieningen voor chauffeur en vrachtwagen. Denk hierbij aan een informatiebalie, wifi, sanitair, was- en droogmachines, lockers, restaurant, brandstofverkooppunt, vestiging van de Kramer Group ( voor reparaties aan materieel), een voorziening om de containers te wegen, een bandenservice en een truckwash.

 

Chauffeurs hebben een CargoCard nodig om toegelaten te worden op de containerterminals op de Maasvlakte. Met  het aanmelden van de Cargocard wordt tevens het type lading geregistreerd. Hierdoor weet men welke goederen c.q. gevaarlijke stoffen er op de parkeerplaats staan.

 

In overleg met de brandweer en de veiligheidsregio zijn er 87 plaatsen gereserveerd voor trucks met gevaarlijke stoffen. Deze parkeerplaatsen voldoen aan de strengste eisen.

 

Afgezien van alle voorzieningen is Maasvlakte Plaza in de eerste plaats een beveiligde parkeergelegenheid voor vrachtauto’s met periferiebewaking, toegangscontrole en cameratoezicht.

 

Dit alles om foutief en onveilig parkeren tegen te gaan. Maar ook om bewaakt te kunnen parkeren en om bereikbaarheid in de haven en een snellere doorlooptijd van trucks te garanderen.

 

De installatie en software is al zo voorbereid dat men makkelijk de gates kan uitbreiden met camera’s, die het containernummer en het kenteken van de truck kunnen lezen, zodat de aanmeldprocedure hier ook al afgewikkeld kan worden.

Kaagbaan Al enkele commerciële schepen gelost